URL : http://www.oceanspray.ca/Recipes/..
Rozemarijn lamskotelet met cranberry saus
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 tot 40 min.
 Zoet/Kruidig
 Bakken/Koken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 3 el. olijfolie
  • 8 lamskoteletten, over 18 mm dik
  • 750 ml 100% Cranberrysap
  • 250 ml droge rode wijn
  • 60 ml boter
  • 2 el. vers geperst citroensap
  • 150 ml. Craisins ® gezoete gedroogde cranberries
  • 4 el. gehakte verse rozemarijn
  • 1 tl. vloeibare honing, optionele
  • Bereidingswijze

    Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Braad de koteletten ongeveer 30 seconden per kant en haal het vlees uit de pan. Zet het vuur middelhoog. Doe de cranberrysap, wijn, boter en citroensap in de pan en roer het door elkaar. Kook het, af en toe roeren, tot het vocht met de helft is ingekookt. Doe na ongeveer 20 minuten het vlees terug in de pan, voeg cranberries, rozemarijn en honing (indien gebruikt) toe. Laat het verder sudderen om de gewenste gaarheid te verkrijgen (ongeveer 3-5 minuten per kant voor medium rare). Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend